”Frihetsgudinnor” är här!

Äntligen har min bok gått iväg till tryck, vilket innebär att den redan nu går att beställa i Dockhaveris shop. Jag är så otroligt glad och tacksam över omslaget som Moa Schulman gjort, som speglar innehållet på allra bästa sätt. Även tacksam över att ha haft Mia Axelsson som redaktör, Jenny Holmqvist som formgivare och Alva Dahl som korrekturläsare. För att inte tala om de fantastiska Magdalena Sörensen och Tove Folkesson, utan vars blickar och läsningar den här novellsamlingen kanske aldrig skulle ha sett dagens ljus. Vi tre ska för övrigt prata lite om vår skrivargemenskap Arkadien på Bokmässan i slutet av september, läs mer här.

Om Frihetsgudinnor:

”Hon hade tagit tag i sina axlar och strukit sig längs armarna, fattat sina händer. Hon hade kysst varenda aprikosfärgad fingernagel, en i taget, och slickat mysken av sitt lena skinn. Hon hade älskat allt med den här flickan, som var en dröm om solen, en virvlande havsbris, skummet på vågen.”

Frihetsgudinnor är åtta noveller som använder mytologiska motiv för att iscensätta subtila sprickbildningar i relationer. De undersöker unga kvinnors och flickors kraft, som är kopplad till sexualitet och kropp, men också till blick, språk och formuleringsförmåga. Världen beskrivs genom hetta och ljus; hos optikern, i den grekiska övärlden, på en amerikansk sandstrand. Novellerna gnistrar och skimrar, spricker upp och återspeglar varandra. Tillsammans bildar de ett eget universum av femininitet, begär och kontrollförlust.

Klicka här för att se en boktrailer för Frihetsgudinnor.